Vlaaibakken

Vlaai heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen rond de 16e eeuw. De precieze herkomst is niet bekend maar er zijn aanwijzingen dat ze uit Limburg komen.
In een authentieke Limburgse watermolen gaan jullie zelf aan de slag om een eigen, echte Limburgse vlaai te bakken.Stap voor stap gaan we op een ambachtelijke manier aan de slag met de bereiding van gistdeeg. Ervaar zelf deze traditionele ambacht en ontdekt het ‘geheime’ recept. Na afloop mag de eigen gebakken vlaai worden meegenomen om het thuisfront te verrassen.
   
Tijdsduur
circa 3 uur (dagdeel)
Aantal
Met minimum aantal deelnemers bedraagt 6 personen Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 personen
 
Prijs
€ 29,50 per persoon
Inclusief
Koffie/thee, één vlaai per persoon
Organisatie De activiteit wordt begeleid door een ambachtelijke bakster en vindt plaats in een schitterende, natuurlijke omgeving. Afhankelijk van de groepsgrootte worden de vlaaien gebakken in een traditionele houtoven
Opmerkingen

- De zelfgemaakte vlaai mag u mee naar huis nemen          


  Prijzen zijn excl. Boekingskosten, verplichte WA-ongevallen verzekering à € 1,50 p.p.p.d. en een verplichte duurzaamheidsbijdrage à € 0,50 p.p. 

Wenst u meer informatie of wilt u reserveren, klik dan hier.

 

Terug naar het overzicht