Vlaaibakken

Vlaai heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen rond de 16e eeuw. De precieze herkomst is niet bekend maar er zijn aanwijzingen dat ze uit Limburg komen.
Zelfs op de schilderijen van Pieter Brueghel zijn verschillende afbeeldingen van vlaaien terug te vinden. De beste bloemsoort, boter, gist, suiker, zout, water en de liefde voor de vlaai van de bakker zorgen voor een echte Limburgse specialiteit.

Tijdens deze workshop gaat u zelf aan de slag om een eigen, echte Limburgse vlaai te bakken in een schitterende omgeving! Onder leiding van een ambachtelijke bakster en in de sfeer van weleer worden u de fijne kneepjes geleerd. Stap voor stap gaan we op een ambachtelijke manier aan de slag met de bereiding van gistdeeg. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van biologische ingrediënten. Tijdens het rijzen van het deeg worden de ingrediënten voor het ‘beleg’ voorbereidt. Ervaar zelf deze traditionele ambacht en ontdekt het ‘geheime’ recept. Na afloop mag de eigen gebakken vlaai worden meegenomen om het thuisfront te verrassen.
   
Tijdsduur
3 à 3½  uur (dagdeel)
Aantal
Met minimum aantal deelnemers bedraagt 6 personen Het maximum aantal deelnemers bedraagt 20 personen
Weer In de maanden maart t/m november in een overdekte ‘buitenruimte’. In de maanden december t/m februari in het bakatelier binnen (max. 11 personen)
Prijs
€ 29,50 per persoon
Inclusief
Koffie/thee, één vlaai per persoon
Organisatie De activiteit wordt begeleid door een ambachtelijke bakster en vindt plaats in een schitterende, natuurlijke omgeving. Afhankelijk van de groepsgrootte worden de vlaaien gebakken in een traditionele houtoven
Opmerkingen

- De zelfgemaakte vlaai mag u mee naar huis nemen          - Deze activiteit is ideaal te combineren met een tocht per elektrofiets door het "Gulpenerland".


 

Wenst u meer informatie of wilt u reserveren, klik dan hier.

 

Terug naar het overzicht